Cel mai periculos drum din lume, El Camino Del Rey, a fost închis.


El Camino Del Rey (Calea Regelui) poate fi considerată ca fiind una dintre cele mai periculoase și mortale pasarele din lume și este situată în canionul El Chorro, în apropierea localității Ălora din Malaga, Spania. Și tocmai datorită gradului mare de pericol, autoritățile spaniole s-au hotărât să închidă accesul iubitorilor de adrenalină.

Această pasarelă nu este deloc recomandată celor care au rău de înălțime. Construcția” potecii” a început în anul 1901 și a durat patru ani până când proiectul a fost finalizat.

Pasarela este prinsă de-a lungul pereţilor abrupți care formează un defileu îngust și a fost construită pentru a servi că legătură între Cascada Chorro şi Cascada Gaitanejo, în principal pentru transportul materialelor, pentru inspecţii, cât şi pentru întreţinerea canalului.

Principalul motiv pentru construcţia sa a fost hidrocentrala situată în acea zonă. Pasarela a fost inaugurată de către regele Alfonso al XIII-lea în anul 1921, care a și traversat-o, iar astfel puntea a primit denumirea de King’s Walkway.

Puntea are o lățime de un metru și este amplasată la o înălțime de 300 m deasupra apelor râului. Este într-o stare avansată de degradare, fără bare de susținere, iar platforma de beton a devenit sfărâmicioasă, iar acum pe unele porțiuni nu au mai rămas decât barele de oțel pe care abia se poate păși.

Guvernul a luat decizia să închidă pasarela pentru public, deoarece mai multe persoane și-au pierdut viața în această zonă, mai ales între anii 1999 și 2000. Dar în ultimii ani guvernul a preluat sarcina de a reface această pasarelă istorică, pentru că nu numai iubitorii de sporturi extreme, dar și turiștii obișnuiți să se poată bucura de asemenea experiență, iar plimbarea se va face într-un mod civilizat și sigur. În schimb,” aventurierii” nu sunt foarte mulțumiți de această decizie.

 

 

 

Reclame

5 comentarii la “Cel mai periculos drum din lume, El Camino Del Rey, a fost închis.

  1. În iunie 2011, guvernul regional din Andaluzia şi guvernul local din Malaga a fost de acord să împartă costurile de restaurare (inclusiv parcare şi un muzeu), de 9 milioane €. Proiectul va dura aproximativ trei ani pentru a finaliza. [3] Multe dintre caracteristicile originale vor rămâne în vigoare, precum şi materiale noi, care sunt utilizate vor fi în conformitate cu design vechi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s