Teritoriile (insulele) private.


Teritoriile private
Teritoriile private sunt tari administrate de proprietar. Teritoriile private dispun de monedă proprie iar proprietarul are drepturi absolute. El stabileşte taxele şi impozitele, poate retrage oricând bani din bugetul de stat, poate expulza orice cetăţean, poate cenzura presa iar libertatea de exprimare tine tot de proprietar. Teritoriile private au în lumea reală un corespondent, în general o insulă privată. În aceste teritorii NU se organizează alegeri libere, singurul abilitat să conducă pe termen nelimitat fiind proprietarul împreună cu guvernul pe care îl desemnează.
Resursele şi împărţirea teritorială
Teritoriile private dispun de o singură regiune (regiunea capitală) şi NU dispun de resurse naturale. Singura soluţie pentru un teritoriu de a putea produce bunuri independent, este de a ataca şi ocupa o regiune a unui stat obişnuit. După cum am menţionat, o regiune nu poate produce decât un singur tip de materie primă. Materiile prime sunt lemnul, fierul, bumbacul carnea şi pielea. La fel ca şi în cazul unui teritoriu obişnuit, regiunea capitală a unui teritroiu privat NU poate fi atacată.
Achiziţia teritoriilor
Teritoriile private se pot achiziţiona de la fondul jocului. Ele sunt în număr limitat şi au un corespondent în lumea reală. Cel mai important lucru legat de teritoriile private este capacitatea. Un teritoriu poate primii între 1000 şi 100.000 cetăţeni, în funcţie de suprafaţă. Există 3 tipuri de teritorii după mărime, iar fiecare are un preţ diferit.

Maxim 1000 cetăţeni, 100 EURO
Maxim 10.000 cetăţeni 1000 EURO
Maxim 100.000 cetăţeni 10.000 EURO

Iniţial un teritoriu privat va avea un singur cetăţean. Pe măsură ce se dezvoltă el va atrage un număr din ce în ce mai mare de jucători. Dacă limita este atinsă, teritoriul NU mai accepta noi cetăţeni. Numărul de cetăţeni influenţează în mod direct încasările bugetului şi automat profitabilitatea lui. Reţineţi că un teritoriu privat trebuie sau ar trebui privit ca o afacere, menită să-şi recupereze investiţia.
Conducerea şi organizarea
Conducerea unui teritoriu privat este asigurată de proprietar împreună cu un grup de 18 guvernanţi. Spre deosebire de un teritoriu obişnuit, guvernanţii nu sunt liber aleşi ci sunt desemnaţi de proprietari. Un teritoriu privat NU este o democraţie iar libertatea de exprimare tine exclusiv de proprietar. Sarcina guvernantior este să asigure buna funcţionare a teritoriului şi eventual să recruteze noi cetăţeni de valoare. La interfaţa de administrare se ajunge apăsând link-ul guvernare din partea de jos a paginii. Doar proprietarul şi membrii guvernului au acces la această interfaţă.
Bonusurile şi Taxele
Bonusurile şi taxele valabile într-un teritoriu privat sunt exact aceleaşi ca într-un teritoriu obinuit. Ele pot fi fixate de proprietar sau de unul din membrii guvernului autorizat să facă această operaţie. Schimbarea se face din interfaţa de administrare, rubrica Taxe & Bonusuri. Nu se trece printr-un proces de votare aşa că orice schimbare este pe loc efectuată.
Guvernul şi desemnarea lui
Membrii guvernului pot fi admişi sau excluşi oricând din guvern. Ei trebuie să fie cetatateni ai teritoriului privat şi să aibă profilul şi pozele completate. Desemnarea sau excluderea membrilor se face din rubrica Administrare/Guvern. Tot de aici puteţi seta drepturile fiecărui guvernant în parte. Numărul maxim de guvernanţi este 18. Doar proprietarul şi membrii autorizaţi de proprietar au acces la această rubrică.
Drepturile guvernanţilor
Puteţi acorda fiecărui guvernant drepturi diferite de acces la interfaţa de guvernare. Unii ar putea avea acces liber peste tot, alţii doar în zona cetăţenilor sau a bugetului. Drepturile sunt acordate doar de proprietar şi pot fi oricând retrase. Pentru a schimba drepturile de acces ale unui guvernant, mergeţi la rubriva Administrare/Guvern şi apasarti butonul drepturi corespunzător. Modificările au efect imediat.
Bugetul de stat
Spre deosebire de un teritoriu obişnuit, bugetul de stat aparţine proprietarului. Proprietarul poate dona sau retrage oricând bani din buget fără a da vreo explicaţie. Retragerile şi depunerile apar la rubrica Contabilitate Bugetară. Prin retrageri, proprietarul încearcă să-şi acopere investiţia şi eventual să obţină şi profit. Retrageri prea mari sau prea dese înseamnă automat bonusuri mai mici pentru cetăţeni.
Moneda naţională
După cum am menţionat, fiecare terioriu are monedă proprie. Cursul AUR/Moneda Naţională este automat reglat de mecanismul cerere/oferta. Cursul nu poate fi fixat direct de prorietar iar modificarea lui are loc doar ca urmare a vânzărilor au cumpărărilor.
Cetăţenii
După cum am menţionat, un teritoriu porneşte de la un singur cetăţean, urmând să atragă mulţi alţii. Pentru că un jucător să devină cetăţean al teritoriului, trebuie să urmeze aceeaşi paşi ca sin în cazul unui teritoriu obişnuit. Face o cerere care trebuie să fie aprobată de unul din guvernanţi. Cererea se poate face din meniul Preşedenţie & Guvern/Legislaţie după ce în prealabil te afli în interiorul teritroiul privat. Odată aprobată cererea, jucătorul va deveni automat cetăţean al teritorilui şi va începe să plătească taxe şi impozite.
Cetăţenia
Lista cererilor de cetăţenie se găseşte în rubrica Cetăţeni/Cereri Cetăţenie din secţiunea de administrare a teritoriului. Fiecare cerere este însoţită de o motivaţie. La această rubrică au acces guvernanţii desemnaţi şi prorietarul teritoriului.
Expulzarea cetăţenilor şi cenzură
Cetăţenii pot fi expulzaţi dintr-un teritoiu privat de orice guvenant autorizat să facă această operaţie sau de către proprietar. Expulzarea se va face în ţara de origine care este ţara din care s-a făcut înscrierea (iniţial ţară este detrminata pe baza telefonului mobil furniizat la activarea contului). În momentul expulzării, cetăţenia jucătorului este automat schimbată.
Interzicerea cererii de cetăţenie
Guvernanţii autorizaţi şi proprietarul pot interzice oricărui jucător să mai formuleze cereri de cetăţenie. Interzicerea dreptului de a mai face cereri de cetăţenie se face din rubrica Cetăţeni/Interdicţii. Rubrica se găseşte în interfaţa de administrare a teritoriului.
Vânzarea teritoriilor
Un teritoriu poate fi oricând pus în vânzare de proprietar. Pentru a vinde teritoriul, mergeţi la rubrica Setări, şi stabiliţi un preţ. Teritoriul va fi co imediat la vânzare. Tranzacţiile cu teritorii se fac doar în EURO.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s