O privire către Paradis: Insula Necker.


Necker Island este o mică insulă din Insulele Virgine Britanice (IVB), aflată la nord de Virgin Gorda. Întreaga insulă face parte din portofoliul de proprietăţi de lux al grupului Virgin, proprietarul insulei fiind, astfel, miliardarul Richard Bronson. Insulă este folosită ca un resort turistic, putând găzdui până la 28 de oaspeţi.

Insula poartă numele unui marinar olandez din secolul XVII, Johannes de Neckere. Cu toate acestea a fost nelocuită până în secolul XX. În 1968, un cunoscut fotograf, Don McCullin, însoţit de un alt individ, au participat la un test de supravieţuire pe insulă. Aceştia au locuit aici timp de 14 zile, timp în care au doborât aproape toţi palmierii de pe insulă pentru a construi un adăpost. O iniţiativă de evitat, ca să nu mă exprim altfel…

În 1978, Branson a mers în vacanţă în IVB cu intenţia de a prospecta piaţa de real estate. În cadrul unui tur cu elicopterul deasupra insulelor destinate vânzării, acesta a vizitat şi Necker Island. Ajuns pe zona ridicată a insulei şi încântat de privelişte şi de vegetaţia şi fauna luxurianta a decis să cumpere insulă. A făcut o ofertă de 100,000 GBP pentru insula care în mod normal ar fi costat 5,000,000 GBP. A fost refuzat, dar în cursul următoarelor negocieri, s-a înţeles cu proprietarul strâmtorat financiar pentru suma de 180,000 GBP.

Guvernul britanic a impus condiţia ca noul comparator să dezvolte un resort turistic pe insulă în cinci ani de la data achiziţiei, altfel insula ar fi revenit statului britanic. Branson a acceptat, deşi resursele sale erau destul de modeste la acel moment.

În momentul în care a fost cumpărată, insula de 300,000 mp era nelocuită. Branson avea 28 de ani şi înfiinţase Virgin Group de abia şase ani. A durat trei ani şi a costat aproximativ 10 milioane USD pentru a transforma Necker Island într-un paradis privat tropical. Pe dealul care domina insulă a fost construită o vilă în stil Bali, având 10 dormitoare.

Insula poate fi închiriată cu preţul de 53,000 USD pe zi, pentru căsătorii, team building-uri, sau vacanţe. În prêt intra două plaje private, piscine, terenuri de tenis, panorama încântătoare, un chef personal şi o multitudine de posibilităţi în ceea ce priveşte sporturile acvatice.

Una dintre celebrităţile care au fost aici pentru căsătorie a fost Larry Page, co-fondator Google, în 2007.
Deşi insulă este privată, una dintre legile din IVB prevede că o plajă este publică până la zona superioară în care poate ajunge marea. În realitate, este cunoscut faptul că personalul de securitate de pe insula fac foarte dificil accesul pe insula altcuiva decât oaspeţilor resort-ului.

 

 

Reclame

2 comentarii la “O privire către Paradis: Insula Necker.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s