Viata pe intelesul tuturor!


În prima zi, Dumnezeu a creat câinele si i-a zis: “În fiecare zi sa stai în usa casei si sa latri la oricine intra în casa sau trece prin fata ei . Pentru asta îti dau 20 de ani de viata.”
Câinele a raspuns :”E prea mult timp pentru a sta si a latra. Ce-ar fi sa-mi dai doar zece ani si sa-i pastrezi pe ceilalti zece?”
Si Dumnezeu a fost de acord.

A doua zi, Dumnezeu a creat maimuta si i-a zis: “Înveseleste-i pe oameni cu maimutarelile tale si fa-i sa râda. Pentru asta îti dau o viata de 20 de ani.”
Maimuta a zis:”Sa ma maimutaresc 20 de ani? Asta-i destul de mult ! Ce-ar fi sa-ti dau 10 ani înapoi cum a facut si câinele ?”
Si Dumnezeu a fost de acord.

A treia zi, Dumnezeu a creat vita si i-a zis: “Tu sa mergi toata ziua pe câmp cu taranul, sa suferi de arsita soarelui, sa ai vitei si sa dai lapte sa poti întretine familia taranului. Pentru asta îti dau 60 de ani de viata.”
Vita a raspuns:” Asta e o viata destul de grea, si tu vrei ca eu sa traiesc 60 de ani? Ce-ar fi sa pastrez 20 si sa-ti înapoiez 40?”
Si D-zeu a acceptat si de aceasta data.

În ziua a patra, Dumnezeu l-a creat pe om si i-a zis: “Manânca, dormi, casatoreste-te si bucura-te de viata. Pentru asta îti dau 20 de ani.”
Dar omul a zis:” Numai 20 de ani ? Este posibil sa-mi dai mie cei 20 de ani ai mei, cei 40 pe care ti i-a înapoiat vita, cei 10 de la maimuta si 10 de la câine, pentru a avea o viata de 80 de ani ?”
” Sigur !” a zis Dumnezeu ,”tu ai cerut-o! ”

Acesta este deci motivul pentru care în primii 20 de ani mâncam, dormim, ne jucam si ne distram. Urmatorii 40 de ani muncim ca vitele în soare ca sa ne întretinem familiile. Dupa care ne maimutarim timp de 10 ani ca sa ne bucuram nepotii. Iar ultimii 10 ani îi petrecem pe prispa casei latrând la toata lumea .

Acum viata v-a fost explicata!

Multumim Lucian D.

 

 

 

Reclame

Un comentariu la “Viata pe intelesul tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s