A picat ACTA!


In  seara  de 17.02.2012 Judecatorii Curtii Europene de Justitie din Luxemburg au  anuntat  ca ACTA nu va fi acceptata.

A picat acta

Aceasta veste este ca o gura de oxigen pentru toate trackerele si siteurile de download care erau in pericol de desfiintare.

Judecatorii europeni au spus foarte clar ca: “Administratorul unei retele sociale online nu poate fi constrans si instituie un sistem de filtrare general, care sa-i vizeze pe toti utilizatorii sai, pentru a preveni utilizarea ilicite a operelor muzicale si audiovizuale“.

ACTA,are insa o serie de prevederi haotice cum ar fi sa ii oblige pe provideri sa divulge datele de identitate ale clientilor.

Decizia Curtii Europene de Justitie are putere de lege la nivelul intregii Uniuni Europene

România a semnat ACTA

România a semnat ACTA

Reprezentanții Uniunii Europene au semnat in data de 26.01.2012 la sediul Ministerului Afacerilor Externe japonez controversatul tratat ACTA, inițiat chiar de Japonia.

”ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală.

ACTA este un tratat internațional împotriva încalcării drepturilor de autor.

Ţările care au semnat pe 26.01.2012 tratatul sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Marea Britanie. La 1 octombrie 2011 ACTA a mai fost semnată de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Statele Unite.

7 comentarii la “A picat ACTA!

  1. Dar pana la urma ce facem ca sa limitam accesul copiilor la site-urile pentru adulti sau la cele care propaga violenta?Deja exista o mare ingrijorare in acest sens.Si asta chiar din partea parintilor.Conform celui mai recent studiu derulat de BitDefender, liderul pietei locale de securitate, 95% dintre parinti au descoperit ca propriii copii au accesat site-uri cu continut pornografic, in special in timpul orelor dedicate temelor pentru acasa. Conform studiului, media de varsta a copiilor care cauta astfel de site-uri este putin peste 11 ani.Accesul la Internet este, bineînţeles, un lucru extrem de util. În acelaşi timp, navigarea prin reţeaua globală poate avea efecte negative, mai ales atunci când e vorba de site-uri cu conţinut erotic (de care e plin Internet-ul) sau care propagă violenţa.S-a demonstrat ca,80% dintre copii sub sau putin peste 11 ani prefera jocurile asa zis violente(Counterstrike sau de genul) fata de cele inteligente,care dezvolta creativitatea.Si toata aceasta perpetuare a violentei de pe ecranul calculatorului se propaga in societate.Vezi sinuciderile emo,violentele din scoli puse si vizualizate pe You Tube.Cam de aceasta chestiune ar fi trebuit sa se ocupe ACTA.Pana una-alta,sa auzim numai de bine.Marian

    • Un parinte responsabil pune o parola la pc si nu-si lasa copilul la internet decat in prezenta sa. In general copii ar trebui lasati la internet doar daca au ceva de cautat pentru scoala sau sa asculte muzica pe site-uri gen YouTube, dar si atunci trebuie supravegheati sa nu asculte muzica violenta (rap, rock) sau muzica obscena (cam toata muzica house), si sa nu fie lasati mai mult de 30-60 minute pentru ca seara o sa stea la TV si ce-i prea mult strica. Iar daca vrea sa se joace, sa se joace afara cu alti copii. Daca vrea pc toata ziua (ca asa aude la altii) spune-i ca la 18 cand o sa se mute in casa lui va avea posibilitatea sa stea cat vrea pe net, pana atunci casa ta, regulile tale.

  2. Marian, daca tot ai vorbit despre BitDefender, sa stii (daca nu stiai) ca au in antivirus o setare numita Parental Control (sunt multe programe dar am dat ex asta), care opreste accesul pe site-urile cu continut explicit. Cat despre jocuri, verifici calculatorul si daca nu vrei sa se joace anumite jocuri le dezinstalezi.

Lasă un comentariu